Nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Ce i se reproșează

Publicat: 21 iun. 2022, 17:29, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Ce i se reproșează

Costul ridicat al carburanților, la pompă, și creșterile constante de preț din domeniul energiei sunt principalele motive pentru care USR a depus marți o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu. Moțiunea este intitulată: „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții!”

Reprezentanții USR acuză că, sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant, la fel și cel al gazelor sau al carburanților, astfel încât am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină.

„Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare.

De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții”, a transmis USR printr-un comunicat de presă.

Aceștia acuză că nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă, motiv pentru care ar trebui să părăsească funcția.