Noua senzație a șahului mondial va veni la București alături de multiplul campion rus Garry Kasparov

Marele maestru chinez Ding Liren a intrat în posesia titlului de campion mondial la şah, după ce a reuşit să-l învingă pe rusul Ian Nepomniaşci în întâlnirea desfăşurată la Astana (Kazahstan).

drul acestui duel pentru titlul mondial, organizat sub egida Federaţiei internaţionale de şah (FIDE).

Noul campion al lumii a fost stabilit la capătul unei serii de patru partide de şah rapid, desfăşurate duminică, în care Ding Liren s-a impus cu 2,5 la 1,5 puncte.

În vârstă de 30 de ani, Ding Liren este primul şahist chinez care reuşeşte să devină campion mondial la masculin. El preia coroana de la norvegianul Magnus Carlsen, care a decis să nu îşi mai apere titlul în acest an.

Noul campion mondial este aşteptat începând din 4 mai la Bucureşti, pentru primul turneu din cadrul circuitului Grand Chess Tour 2023.

Garry Kasparov, multiplu campion mondial, va fi și el prezent la Bucureşti, în data de 5 mai, pentru a deschide prima etapă a circuitului internaţional Grand Chess Tour 2023, unul dintre cele mai importante turnee de şah la nivel mondial. Vor participa 10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii. Este a patra oară când marele maestru Garry Kasparov revine în ţara noastră, cu ocazia desfăşurării circuitului GCT.

Superbet Chess Classic România este prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2023 (etape care au loc în Europa şi în Statele Unite ale Americii) şi va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-15 mai 2023. Turneul de şah, fondat de Garry Kasparov în urmă cu 15 ani, reuneşte anual cei mai buni jucători de şah din lume. În etapa din România vor participa 10 Mari Maeştri (GM) ai şahului internaţional, desemnaţi dintre cei mai buni jucători de şah din lume, precum şi doi dintre cei mai valoroşi şahişti ai României: Bogdan-Daniel Deac (locul 39 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiţie, şi Richard Rapport (locul 13 mondial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...