Nouă sirieni care s-au dat drept români, reținuți la Atena. Ce poveste au „țesut”

Nouă bărbaţi din Siria au fost reținuți de poliţia greacă pe aeroportul din Atena. Reținerea lor nu a fost simplă, deoarece cei nouă au „țesut” o întreagă poveste.

Vorbim despre un grup de migranţi care se dădeau drept echipă sportivă! Cei nouă sirieni se îndreptau spre Viena şi au încercat să se prezinte drept o echipă de volei atunci când au fost arestaţi.

Bărbaţii aveau asupra lor acte de identitate false care le atribuiau cetăţenia României, după cum a informat postul de radio public elen ERT, potrivit București FM.

Nu e prima oară

Notabil este faptul că un act fals pentru a putea călători costă între 500 şi 3.000 de euro pe piaţa neagră din Grecia, potrivit unor surse din cadrul poliţiei elene.

Grupări de traficanţi au încercat deja să transporte migranţi în acest mod în Europa Centrală, notează DPA.

Poliţia greacă a arestat între septembrie 2019 şi martie 2020 mai mulţi migranţi care încercau să treacă drept jucători de volei şi de handbal. Aceştia voiau să plece din Atena în Elveţia şi, respectiv, în Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...