Noua tulpină Covid-19 face ravagii: Record de infectări în Marea Britanie

Regatul Unit al Marii Britanii continuă să înregistreze cifre record ale bilanțului zilnic al epidemiei de coronavirus.

Noua tulpină de coronavirus se răspândește mult mai repede, acesta fiind și principalul motiv pentru care numărul infectărilor crește de la o zi la alta.

Bilanţul deceselor asociate Covid-19 a depăşit pragul de 71.500 iar cel al îmbolnăvirilor a ajuns la 2.382.865.

Marți, Regatul Unit a raportat 53.135  de îmbolnăviri, cu 11.000 de cazuri mai mult față de ziua precedentă. Bilanțul deceselor arată 414 de noi victime.

Luni, autorităţile au raportat 41.385 de cazuri, acesta fiind vârful contaminărilor de la începutul pandemiei și până în prezent.

Dr. Susan Hopkins, consilier la Public Health England (PHE), a spus că Marea Britanie „continuă să înregistreze niveluri fără precedent de infectări”.

Conform BBC, acest lucru „este foarte îngrijorător mai ales pentru că spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile”.

„În vreme ce numărul cazurilor raportat astăzi include unele din perioada sărbătorilor, aceste cifre reflectă în mare o creştere reală. Este esenţial, acum mai mult ca niciodată, să continuăm să lucrăm împreună pentru a opri răspândirea virului, să reducem rata infecţiei şi să îi protejăm pe cei mai vulnerabili şi NHS (National Heath System, n.r.)”, a spus specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...