Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului “Bagdasar Arseni” din Capitală, cea mai modernă din ţară, nu are încă autorizaţie de securitate la incendiu, deşi a fost deschisă din 3 septembrie.

IGSU a precizat că motivul este „neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale” şi că trebuie completate documentaţiile tehnice depuse.

„În caz de incendiu, eu răspund”, este replica managerului unităţii sanitare, potrivit news.ro.

Vă comunicăm faptul că secţia UPU a Spitalului “Bagdasar Arseni” a fost pusă în funcţiune, informaţia fiind comunicată şi prin mass-media. De asemenea, pentru emiterea autorizaţiei de securitate la incendiu, a fost depusă cererea în 21.07.2021. Pentru soluţionare, au fost efectuate verificări cu privire la realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor şi îndeplinirea cerinţei fundamentale de securitate la incendiu, constatându-se neîndeplinirea în totalitate a prevederilor legale. Soluţionarea cererii depinde la acest moment de reprezentanţii unităţii sanitare, care vor trebui să completeze documentaţiile tehnice depuse”, scrie în răspunsul formulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„În momentul de faţă, Unitatea de Primiri Urgenţe, obiectivul nou, funcţionează din plin, este deja o medie de 200 de prezentări în fiecare zi de când a fost deschisă, de două săptămâni aproape, oamenii sunt mult mai mulţumiţi şi vorbesc aici de personalul medical, şi cu siguranţă şi pacienţii, lucru pe care îl vom vedea în chestionarul de feed-back abia la sfârşitul lunii. Sunt cu totul şi cu totul alte condiţii, omeneşti, de secol 21, şi în care se poate face medicină de urgenţă corect”.

Întrebat cine este răspunzător dacă izbucneşte un incendiu în noua secţie UPU inaugurată la „Bagdasar Arseni” până la obţinerea efectivă a autorizaţiei ISU, managerul unităţii sanitare a spus că el răspunde într-un astfel de caz.

Eu, cu siguranţă, dar să ştiţi că îmi asum acest risc , această răspundere, pentru că, din punctul meu de vedere şi al oricărui om normal , nespecialist în ce înseamnă normative şi standarde şi legislaţie ISU, vechiul amplasament al Unităţii de Primiri Urgenţe prezenta un risc înmiit faţă de riscul pe care îl prezintă noua Unitate”, a declarat managerul Spitalului „Bagdasar Arseni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...