Noua variantă de Covid: Capacitate reproductivă „într-adevăr, destul de mare”

Noua variantă de coronavirus identificată în Africa de Sud este cea mai îngrijorătoare pe care am văzut-o până acum, spune consilierul medical șef al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, dr. Susan Hopkins, transmite BBC.

Epidemiologul spune că R (valoarea reproductivă) din Gauteng (provincie din Africa de Sud n.r.), unde a fost găsită noua variantă, este acum la 2 – ceea ce este „într-adevăr, destul de mare”.

Valoarea R este numărul mediu de persoane cărora o persoană infectată le poate transmite un virus. Deci, în Gauteng, fiecare persoană infectată transmite, în medie, la  încă două persoane.

Nu am văzut astfel de niveluri de transmitere de la începutul pandemiei, din cauza tuturor măsurilor de protecție și a pașilor pe care i-am făcut”, a spus ea pentru programul Today de la BBC Radio 4.

Deci, asta ar cauza o problemă majoră dacă ai avea o transmitere atât de mare cu acest tip de virus, într-o populație în care s-ar putea diminua răspunsurile imune care există deja”.

Aproape 100 de cazuri confirmate

Dr. Mike Tildesley, membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), care consiliază guvernul Regatului Unit, a spus că este „foarte, foarte devreme” pentru a înțelege noua variantă, dacă aceasta poate reduce eficacitatea vaccinurilor, indiferent dacă aceasta se răspândește mai rapid sau este mai letală.

El preciza pentru BBC Breakfast: „Cred că au fost mai puțin de 100 de cazuri confirmate până acum în Africa de Sud și în alte zone, deci este îngrijorător. Dar foarte important este să adunăm cât mai multe informații posibil chiar acum, astfel încât să înțelegem exact cât de îngrijorați ar trebui să fim„.

El adauga că Africa de Sud ar putea vedea o răspândire rapidă a cazurilor, pentru că doar 24% din populație este complet vaccinată.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole