Noul Land Rover Discovery: Tehnologie MHEV și sistem multimedia Pivi Pro

Publicat: 10 nov. 2020, 19:00, de Aurel Drăgan, în Auto , ? cititori
Noul Land Rover Discovery: Tehnologie MHEV și sistem multimedia Pivi Pro

Noul Land Rover Discovery se înscrie în linia lansată în urmă cu câțiva ani, adică un design mai degrabă feminin decât masculin. Discovery este acum un SUV premium „de ultimă generație”, nu un off-road veritabil.

Poate că este justificată decizia Land Rover de a transforma vehiculul într-o mașină de familie, cu șapte locuri super-digitalizat. Constructorul se laudă cu noul sistem multimedia Pivi Pro, cu un ecran tactil de 11,4 inci și conectivitate avansată Software-Over-the-Air.

De asemenea, se audă cu motorizarea diesel certificată RDE2, conforme cu normele Euro 6d-final.

„Noul Discovery este un SUV premium frumos proporționat și sofisticat. Acest vehicul captivant și versatil a fost rafinat în fiecare detaliu, au fost aduse îmbunătățiri exteriorului său caracteristic și interiorului extrem de versatil, pentru a ne asigura că Discovery își menține poziția de cel mai capabil și prietenos SUV de dimensiuni
mari”
, spune Gerry McGovern, director de creație la Jaguar Land Rover.

Motoarele Ingenium cu șase cilindri vin în patru variante, două pe benzină și două pe motorină, cu puteri între 249 și 360 cai putere. Tehnologia inteligentă MHEV certifică respectarea celor mai stricte reglementări globale privind emisiile. Sistemul inteligent stochează energia generată în timpul decelerării și o redistribuie pentru a asista motorul la accelerare.

Mașina are inclusă și tehnologia Clear Sight Ground View, adică o cameră care oferă imaginea de sub partea din față a vehiculului pe ecranul din interior. O funcție în plus de ajutor pentru șofer pe teren accidentat sau „în cazul unor obstacole urbane ascunse”.

Producătorul nu a anunțat prețul, dar se înscrie deja în gama premium de autoturisme.