Noul premier al Vietnamului a studiat şi a lucrat în România

Pham Minh Chinh este noul prim-ministru al Vietnamului. Acesta a mai ocupat funcția de premier în 2016.

Noul premier din Vietnam a ocupat și funcția de viceprim-ministru în anul 2011. Pham Minh Chinh este cunoscut pentru faptul că a jucat un rol cheie în ratificarea unor acorduri comerciale majore precum Parteneriatul Economic Regional Complet (RCEP), Acordul de liber schimb UE-Vietnam (EVFTA) şi a prezidat Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) anul trecut.

Conform Agerpres, conducerea Vietnamului a fost schimbată, luni, în timpul unei sesiuni a Adunării Naţionale.

Nguyen Xuan Phuc, până acum în fruntea guvernului, a fost ales pentru funcţia de preşedinte al ţării. Pham Minh Chinh a fost ales în funcţia de prim-ministru.

Cine este noul premier din Vietnam

Pham Minh Chinh este preşedintele Comitetului central de organizare al partidului din 2016.

Potrivit Ambasadei Vietnamului la Bucureşti, sub conducerea noului guvern, ţara va continua să menţină stabilitatea politică şi să facă paşi mari în dezvoltarea socio-economică în contextul în care epidemia de COVID-19 se dezvoltă încă în moduri complicate în întreaga lume.

În ceea ce priveşte perspectivele relaţiilor dintre Vietnam şi România, sursa citată afirmă că acestea vor cunoaşte o evoluţie pozitivă. Noul prim-ministru Pham Minh Chinh a studiat în România, a lucrat la Ambasada Vietnamului în România şi cunoaşte relaţia dintre cele două ţări.

Potrivit paginii de Wikipedia, Pham Minh Chinh a studiat limba română și a început să studieze la Universitatea de Construcții București în 1976, iar în 1984 a absolvit ca inginer civil, după care s-a întors în țara natală.

Bloomberg relatează că, în 1989, el era prim secretar la Ambasada Vietnamului în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...