Noul şef DNA îşi face echipa. Procurorii din dosarele lui Dragnea, împinși în față

Tatiana Toader i-ar putea lua locul lui Codrin Gavra, adjunct al DNA pe vremea fostului şef al instituţiei, Crin Bologa. Tatiana Toader a fost membru al Secţiei pentru procurori din fostul CSM şi s-a remarcat prin poziţiile ferme pro-justiţie, mai ales pe vremea lui Dragnea când sistemul judicar a fost luat cu asalt de politicieni.

Şi procurorii care au instrumentat dosarele lui Liviu Dragnea sunt propuşi pentru avansare. Spre exemplu, procuroarea Alexandra Lăncrănjan, cea care a instrumentat dosarul Tel Drum, a fost propusă pentru şefia interimară a Biroului de legătură cu instituții similare din alte state din cadrul Serviciului de cooperare internațională și programe.

Şeful Secţiei a I-a de combatere a corupţiei, procurorul George Adrian Matei, a fost propus pentru a conduce secţia în continuare în calitate de interimar, după expirarea mandatului până când postul va fi ocupat prin concurs. Procurorul Matei a instrumentat dosarul angajărilor fictive în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Noul şef DNA a propus-o pentru şefia interimară a Secţiei judiciare penale pe procuroarea Irina Munteanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Pe 13 aprilie, ministrul Justiţiei a declanţat procedura de selecţie a adjuncţilor de la vârful Parchetului general, DNA şi DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...