Noul șef interimar la Camera Deputaților este Sorin Grindeanu

Publicat: 02 nov. 2021, 11:23, de Narcis Popescu, în Ultimă oră , ? cititori
Noul șef interimar la Camera Deputaților este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu este noul șef interimar al Camerei Deputaților pentru două săptămâni. Votul a fost dat în Biroul Permanent, fiind două propuneri: Grindeanu sau Cristina Prună (USR). Social-democratul a luat șapte voturi, în timp ce reprezentanții PNL nu au votat.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost votat, marți, pentru a prelua poziția de președinte interimar al Camerei Deputaților. Contracandidatul său a fost Cristina Prună de la USR. Sorin Grindeanu a fost ales cu 7 voturi ”pentru”:  4 de la PSD, 1 vot UDMR, 1 vot de la minorități și 1 vot de la AUR. Reprezentanții PNL nu au votat și nu au făcut nicio propunere pentru scaunul interimar de la Camera Deputaților. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că toate scenariile rămân deschise în continuare. În ce privește faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar la Camera Deputaților, Ciolacu se bucură că acesta a reușit să strângă majoritatea. Întrebat despre faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților inclusiv cu voturile celor de la AUR, UDMR și grupul minorităților naționale, Ciolacu răspunde: „mă bucur că domnul Grindeanu a reușit să creeze o majoritate în Parlament să fie președinte interimar”.

Reacția USR, după alegerea lui Sorin Grindeanu ca președinte interimar al Camerei Deputaților

În Camera Deputaților s-a format o nouă majoritate, spune deputatul USR Andrei Lupu, după ce PSD, UDMR și AUR l-au votat pe Sorin Grindeanu ca președinte interimar: „Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el”.

Astăzi (marți – n.r.) a expirat mandatul lui Florin Roman ca președinte interimar al Camerei Deputaților, fiind necesară votarea unui nou președinte interimar în Biroul Permanent. Și surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaților. PSD, UDMR și AUR l-au votat pe… Sorin Grindeanu. Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el”, scrie pe Facebook deputatul USR Andrei Lupu.

El precizează că reprezentații USR în Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-au opus desemnării lui Grideanu ca președinte interimar al forului legislativ.

„P. S.: PNL s-a abținut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, conchide Lupu.