Novak Djokovic, blocat în aeroportul din Melbourne. Guvernul local nu-l lasă să intre în Australia

După ce a fost lăsat să participe la Australian Open, Novak Djokovic întâmpină probleme la aeroportul din Melbourne. Se pare că guvernul local nu îl lasă să intre în Australia, scrie Insider.

Potrivit lui Paul Sakkal, un reporter politic al ziarului australian The Age, Djokovic a a aterizat în Melbourne miercuri noapte, însă nu i-a fost permis accesul în țară după ce s-a aflat că are viza nepotrivită.

The Age scrie, citând surse locale, că Djokovic are o viză care nu permite excepțiile medicale de la a fi vaccinat împotriva Covid-19, ceea ce înseamnă că nu poate intra în Australia.

Autoritățile încearcă să rezolve problema, a mai adăugat publicația, deși se pare că guvernul local din statul Victoria a respins încercările de a aproba intrarea lui Djokovic în stat.

Problemele cu viza ale lui Djokovic vin la mai mult de o zi după ce s-a anunțat că sportivul a primit o derogare medicală de la vaccinarea anti-Covid pentru a putea participa la Australian Open.

Australian Open a declarat într-un comunicat transmis Insider că lui Djokovic i s-a permis derogarea „ca urmare a unui proces riguros de revizuire ce a implicat două comisii independente separate de experți medicali”, deși raționamentul exact nu este divulgat. Autoritățile motivează lipsa transparenței prin nevoia de intimitate în acest caz.

Premierul asutralian a declarat miercuri că Novak Djokovic trebuie să dovedească faptul că are o derogare medicală reală de la vaccinarea împotriva COVID când va ateriza în Australia sau va fi urcat „în următorul avion spre casă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...