Novak Djokovic: „Dumnezeu vede tot”

Publicat: 08 ian. 2022, 00:03, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Novak Djokovic: „Dumnezeu vede tot”

„Dumnezeu vede tot, etica morală ca cel mai mare ideal de ridicare a spiritului. Bogăția mea e spirituală, a lor materială”…Acesta este un prim mesaj transmis de jucătorul de tenis Novak Djokovic, a cărui notorietate a depășit zilele acestea limita, iar din păcate recordul nu este de sorginte sportivă.

Novak Djokovic a transmis primul mesaj fanilor săi, de când a fost obligat să stea în izolare, la hotel, în Australia. Fratele sârbului a publicat mesajul primit pe telefon, prin SMS, conform B92. După un zbor de 14 ore, Novak Djokovic a fost interogat ieri de autoritățile australiene timp de opt ore. A urmat apoi izolarea la hotel, până luni, când se va pronunța decizia finală.

Între timp, familia liderului mondial în tenis a susținut o conferință de presă la Belgrad, în care a criticat modul în care Djokovic a fost tratat de australieni. Mama lui Novak s-a plâns că fiul său este ținut în niște condiții mizerabile, deși sportivul ar putea fi mutat de autorități în casa pe care a închiriat-o la Melbourne și să aștepte acolo.Între timp, tatăl lui Djokovic a reacționat furios în urma tratamentului la care a fost supus fiul său, iar liderii politici din Serbia și-au exprimat sprijinul necondiționat pentru superstarul din tenis.

Vaccinul i-ar provoca reacții adverse

Campionul sârb nu este vaccinat, dar a considerat că poate intra în Australia cu o adeverință medicală, aprobată de Federația Australiană de Tenis și de Departamentul de Sănătate al Statului Victoria. Poliția de Frontieră s-a opus, însă. Deși s-a speculat că scutirea lui Novak Djokovic specifica faptul că sârbul nu s-a vaccinat pentru că vaccinul i-ar provoca reacții adverse puternice, australienii de la The Age susțin că adevărul este altul.

Concret, Novak Djokovic ar fi primit un document care atestă că a fost infectat cu COVID-19 în ultimele șase luni și, drept urmare, nu ar fi contagios chiar dacă s-ar infecta din nou. Doar că legislația din Australia nu prevede că, într-un astfel de caz, este asigurată permisiunea intrării în țară, astfel că Novak Djokovic a greșit în momentul în care făcut cerere pentru o derogare bazată pe infectarea cu COVID-19 în ultimele șase luni.

Când e așteptată decizia

Djokovic va rămâne, în următoarele zile în Australia, pentru că avocații său ai contestat decizia Poliției de Frontieră de a-i anula viza, speță ce urmează să se judece. Până se va lua decizia finală, așșteptată pe 10 ianuarie, campionul sârb va rămâne izolat în hotel.

Nouă titluri a cucerit Novak Djokovic la Australian Open: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021. Sârbul este jucătorul de tenis cu cele mai multe trofee cucerite la turneul de grand slam. Pe locul al doilea este Roy Emerson, cu 6 titluri.