Novak Djokovic, expulzat. Ce solicită Opoziţia din Australia

Partidul Laburist din Australia a cerut, duminică, demisia premierului Scott Morrison, afirmând că a devenit „ridicol” pe plan mondial prin decizia de expulzare a lui Novak Djokovic și tot scandalul care s-a creat. Rămâne oricum întrebarea de ce Guvernul i-a acordat viză iniţial pentru a veni în Australia.

Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, a afirmat Kristina Keneally, membră a Parlamentului australian şi ministru de interne în guvernul din umbră al opoziţiei, potrivit Mediafax.

Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovic trebuie anulată deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea este următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză iniţial pentru a veni în Australia? Această mizerie nu este un eşec al legilor noastre, este un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece”, a subliniat Kristina Keneally.

Jucătorul de tenis Novak Djokovic, numărul unu pe plan mondial în clasamentul ATP, a părăsit duminică Australia după decizia de expulzare luată de Guvernul australian cu argumentul că nu este vaccinat anticoronavirus. Conform agenţiei Reuters, Novak Djokovici a plecat din Australia la bordul unui avion cu destinaţia Dubai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...