Roland Garros 2021. Novak Djokovici a câștigat trofeul și a stabilit un record unic în Era Open

Novak Djokovici, liderul ATP, l-a învins în finala Roland Garros 2021 pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, scor 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, în patru ore şi 11 minute și a devenit campionul de anul acesta.

Grecul Tsitsipas a câștigat primele două seturi și părea că sârbul nu mai are putere, după semifinala cu Rafael Nadal, dar după o pauză de vestiar, Djokovici părea că și-a dat un restart, iar după revenirea pe teren a fost cu totul alt jucător.

Tsitsipas a acuzat și ceva probleme fizice la spate, iar liderul ATP a câștigat următoarele trei seturi și s-a impus pentru a doua oară în carieră la Roland Garros.

A câștigat în acest fel cel de-al 19-lea titlu de grand slam din carieră și s-a apropiat la un trofeu de rivalii Nadal și Federer.

Odată cu victoria de duminică de la Paris, sârbul Novak Djokovici a devenit primul jucător din Era Open care a câştigat de cel puţin două ori toate cele patru grand slam-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...