Nu a fost de ajuns suspendarea! Simona Halep trebuie să dea banii înapoi!

Simona Halep (31 de ani) va trebui să restituie suma câștigată la US Open 2022, turneu la care a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Ea a primit o suspendare de 4 ani.

În motivarea deciziei în cazul Simonei, se arată că ITIA a cerut anularea tuturor rezultatelor româncei, începând cu 8 martie 2022 și până pe 7 octombrie. În acea perioadă, jucătoarea din Constanța a câștigat 1.914.002 dolari și a ridicat trofeul la Rogers Cup, ediție organizată la Toronto.

Totuși, Tribunalul nu a fost de acord, spunând că îi va anula doar rezultatele de la US Open 2022, acesta fiind singurul turneu la care Halep a participat în acea perioadă.

Astfel, din palmaresul Simonei Halep se va șterge prezența la US Open 2023, acolo unde a fost eliminată în turul 1 de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Pentru accederea în turul 1 al Grand Slam-ului american, Simona Halep a primit 80.000 de dolari. Acum, ea va trebui să restituie acea sumă.

„Toate rezultatele obținute de jucător în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, inclusiv trofeele, punctele și banii câștigați”, se arată în decizia Tribunalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole