„Nu am mai auzit nimic de Covid”: Cum au supraviețuit doi bărbați 29 de zile, pe mare

Doi bărbați din Insulele Solomon au petrecut 29 de zile pe mare, după ce sistemul GPS a încetat să mai funcționeze. Cei doi au fost găsiți la aproximativ 400 km distanță de locul unde a început călătoria lor.

Potrivit The Guardian, Livae Nanjikana și Junior Qoloni au plecat din Insula Mono în dimineața zilei de 3 septembrie, într-o barcă cu motor mică, de 60 de cai putere. Bărbații plănuiau să călătorească 200 km spre orașul Noro de pe insula New Georgia, folosindu-se de coasta de vest a insulei Vella Lavella și a insulei Gizo ca reper. „Nu era prima dată când făceam acest traseu și totul ar fi trebuit să fie ok”, a spus Nanjikana. Dar chiar și pentru cei experimentați, Marea Solomon, cea care desparte Insulele Solomon de Papua Noua Guinee, poate fi dură și imprevizibilă.

Nu știau nimic din ce se întâmplă

Au supraviețuit cu portocalele pe care le aveau la ei, cu nuci de cocos găsite în mare și cu apă de ploaie. Astfel au călătorit 400 de kilometri timp de 29 de zile, până când au fost văzuți de un pescar pe coasta din Noua Britanie, Papua Noua Guinee. „Nu știam unde ne aflăm, dar nu ne așteptam să fim în altă țară”, a mai spus Nanjikana. El a mai a declarat că experiența a avut și o parte pozitivă, cum ar fi o pauză de la haosul provocat de pandemie: „Nu știam nimic din ce se întâmplă cât timp am fost pe mare. Nu am mai auzit nimic de Covid sau altele”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...