Nu avem garanția că vom face o formă ușoară de Covid dacă ne vaccinăm. Medic: Locurile care se eliberează în spitale se ocupă imediat

Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din București, Adrian Marinescu, spune că în ultimele zile a crescut presiunea care se pune pe spitalele din București. Din ce în ce mai mulți pacienți se internează în spital din cauza infecției cu coronavirus.

Potrivit medicului, cei care ajung în unitățile sanitare cu forme medii și grave sunt nevaccinați. El a semnalat faptul că este nevoie de mai multe paturi în spitale pentru pacienții Covid.

„Trendul infectărilor din ultimele săptămâni înseamnă o presiune clară pe sistemul de sănătate. Acum, mai ales în Capitală sunt puține spitale cu circuit Covid, e clar că trebuie mai multe paturi, fiecare spital acum ar trebui să vină cu un minimum de 15% paturi pentru pacienții Covid, ceea ce în practică nu se întâmplă. Spitalul e plin, nu doar la terapie intensivă.

În ultimele zile, ce se eliberează se ocupă imediat, iar în două parte a zilei nu mai avem locuri de internare.

Avem nevoie de ajutor pentru pacienții Covid în general în București. Sunt pacienți cu nevoi de oxigen, cei mai mulți din cei cu forme severe sunt nevaccinati. Din cei care vin, cei mai mulți au afecțiuni cronice, vârstnici, dar și tineri. Știm că varianta Delta înseamnă mai multă infecție printre tineri și copii. Nimeni nu poate avea o garanție că va face o formă ușoară”, a spus medicul, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...