„Nu e cazul să vă faceți valizele în grabă”. Ciudata declarație a ministrului ucrainean al Apărării

Rusia nu a creat până în prezent vreun grup de atac din forțele comasate la frontieră, care să indice iminența unei ofensive în Ucraina, potrivit lui Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

Ministrul a fost citat de agenția de presă oficială ucraineană Ukrinform. Spusele ministrului distonează cu avertismentele publice lansate de statele occidentale, în special SUA și Marea Britanie, care au arătat că un atac rus poate avea loc oricând și că intervenția Rusiei în Ucraina este iminentă.De asemenea, statele occidentale au arătat că, în evaluarea capabilității militare a Rusiei, trebuie luați în calcul atât soldații trimiși de Moscova la frontiera ruso-ucraineană, cât și trupele ruse deplasate în Belarus.

Însă, în pofida celor circa 127.000 de soldați desfășurați Rusia, ministrul Reznikov crede că „ucrainenii nu trebuie să-și facă valizele în grabă”. Într-o conferință de presă la Kiev, demnitarul a făcut apel la calm și i-a îndemnat pe concetățenii săi să-și păstreze luciditatea și să nu intre în panică.

Declarația oficialului de la Kiev vine după ce luni a avut loc, sub conducerea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, o reuniune a Consiliului ucrainean pentru Securitatea națională și Apărare, care a evaluat stadiul amenințărilor externe și interne la adresa țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...