Nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă, spune Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, la Brăila, după ce secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a anunţat public că acesta este propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier care va reveni formaţiunii din luna mai, că nu îşi doreşte să fie „prim-ministrul unui guvern tras în căciulă”.

Noi lucrăm deja la programul de guvernare şi o să mergem cu el pe urmă în coaliţie şi o să-l uniformizăm. Sunt două partide, unul social-democrat şi unul liberal, şi trebuie să găsim calea de mijloc şi nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă. Întotdeauna din trecut trebuie să învăţăm greşelile. Nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă. Îmi doresc un guvern eficient, cu oameni care ştiu să conducă ministere„, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că este mult prea devreme pentru a începe negocierile pentru formarea noului guvern şi că a fost o greşeală că s-a vorbit în spaţiul public despre această rotaţie care va exista la ministere.

N-a început nicio negociere şi mi se pare şi un pic anormal. Cred că priorităţile Guvernului, ale miniştrilor, în momentul în care porneşti negocieri cu atâtea luni… de aceea pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit aşa de mult despre această rotaţie şi de schimburi de ministere în spaţiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficienţa ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg şi cred că a fost o greşeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spaţiul public„, a spus Ciolacu.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fost premier, a declarat că nu îl va refuza pe Marcel Ciolacu în cazul în care îi va propune să preia conducerea unui minister şi că nu are vreo preferinţă legată de vreun minister anume.

Dacă îmi permite domnul preşedinte Ciolacu, am să spun o discuţie pe care am avut-o doar eu cu domnia-sa, ştii la ce mă refer, Marcel, am avut mai multe discuţii pe această temă şi la formarea primului guvern de coaliţie, iar răspunsul meu a fost: ‘Nu, nu mă interesează’. E corect până aici? Domnia-sa a insistat, şi domnul Stănescu a insistat ş.a.m.d.

I-am spus atunci domnului preşedinte Ciolacu că într-o singură situaţie nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru, fiindcă şi el atunci când eu am fost prim-ministru n-a zis ‘nu’ să vină alături şi să facem o echipă, să muncim alături unul de celălalt pentru Guvern, pentru ţară. În condiţiile în care domnia-sa îmi solicită acest lucru, nu am ce face şi voi accepta. De aici încolo, mingea e la el. Nu am nicio preferinţă, am doar nepreferinţă, dar asta e discuţia noastră„, a afirmat Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...