Nu în anturaje: Ce spune Prefectul Capitalei despre droguri

Prefectura Bucureşti a anunţat că între Poliţie, Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Regională Vamală urmează să se semneze un protocol de colaborare pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a combaterii şi prevenirii consumului de droguri.

Invitat la TVR Info, prefectul Capitalei, Toni Greblă a declarat că trebuie intensificate eforturile şi colaborarea interinstituţională pentru combaterea fermă a traficului de droguri şi pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

Trebuie să punem un accent deosebit pe prevenirea și descurajarea consumului de droguri, pentru că mai ales în rândul categoriei de tineri și de copii care consumă mai ales substanțe psihoactive, devine de-a dreptul îngrijorător. Eu zic că este o adevărată problemă de sănătate publică și din acest punct de vedere ar trebui să acordăm o atenție specială. În planul prevenirii acțiunea trebuie să fie concertată. (…) Trebuie oferit un mediu organizat în care tinerii să își petreacă timpul în mod plăcut și instructiv, nu în anturaje, pentru că de multe ori anturajele dubioase și curiozitatea fac ca unii să devină dependenți de droguri, a spus Toni Greblă.

Acesta să fie ultimul lucru de reglat în țara noastră

Prefectul Capitalei a arătat că majoritatea școlilor din București vor începe cursurile în condiții normale și au toate manualele necesare începerii anului școlar.

Toni Grebla a mai spus ca o eventuală contribuție a anumitor părinți la dotarea școlilor, nu este cel mai grav lucru, rău este să considere că acea donație contribuie la protejarea copilului său.

„Ați văzut și în filme, majoritatea colegiilor din America trăiesc din donațiile părinților bogați de acolo, nu doresc așa ceva, dar acesta să fie ultimul lucru de reglat în țara noastră, a subliniat prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...