Nu mai au ce decapita? Talibanii au ordonat „tăierea” manechinelor din vitrine

Talibanii au ordonat ca manechinele-femei din plastic, puse în vitrinele magazinelor, să fie lăsate fără capete pentru a nu deveni „idoli”! Talibanii consideră că manechinele ar putea ajunge să fie idolatrizate de afgani, or idolatria e considerată în Coran un păcat capital.

Prin urmare, noul Minister pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor din Afganistan a dispus ca toate manechinele-femei din vitrinele magazinelor să fie lăsate fără capete. Proprietarii de magazine care nu respectă noua dispoziție riscă pedepse severe, notează Business Insider.

Ordinul a fost dispus de același Minister.

Viața femeilor în Afganistan a devenit chin de când talibanii sunt la putere, în ciuda asigurărilor date de aceștia că ele nu vor fi discriminate. Recent, talibanii le-au interzis femeilor să călătorească pe distanţe lungi dacă nu sunt însoțite de un bărbat din familia lor. Ordinul a fost dispus de același Minister. De asemenea, majoritatea femeilor și-au pierdut locurile de muncă.

Multora le e pur și simplu groază să mai iasă din case. Iar multe femei și fete nu mai sunt lăsate să meargă la școală, din nou, tot în ciuda asigurărilor date de talibani că accesul la educație nu va fi restricționat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...