Nu mi-e teamă de moarte, mărturisește Sam Neill, diagnosticat cu cancer al sângelui în stadiul 3

Publicat: 20 mart. 2023, 17:15, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Nu mi-e teamă de moarte, mărturisește Sam Neill, diagnosticat cu cancer al sângelui în stadiul 3

Actorul Sam Neill, cunoscut pentru rolul lui Alan Grant din Jurassic Park, a dezvăluit că suferă de cancer al sângelui în stadiul 3.

El mai spune că anul trecut a făcut chimioterapie, fără rezultate bune și că acum urmează un tratament cu un nou produs din care i se administrează doze în fiecare lună.  Din fericire, acest tratament chiar funcționează. Cancerul a dispărut, a afirmat actorul într-un interviu pentru The Guardian, transmite BFMTV.

”Nu sunt complet ieșit din această poveste, dar nu mai am cancer în corp”,  precizează actorul. El își asigură fanii că nu îi este teamă de moarte, dar că asta l-ar enerva, deoarece i-ar plăcea să mai aibă unul-două decenii în plus.

Sam Neill s-a referit la faptul că a amenajat niște terase minunate, cu măslini și chiparoși, pe care vrea să-i vadă ajunși la rod. De asemenea, actorul își dorește să-și vadă nepoții cum cresc. Cât despre moarte, ”nu-mi  pasă!”, exclamă Sam Neill.

Această experiență i-a modificat complet modul de a vedea lumea. ”Mă priveam în oglindă și vedeam o altă persoană. Chel, fără sprâncene, fără barbă. Eram de nerecunoscut. Priveam acest extraterestru și mi-am spus: ești cu adevărat tu?”

Dar chiar această experiență l-a determinat pe Sam Neill să-și scrie memoriile ”Did I ever tell you this” , care vor fi publicate săptămâna aceasta. Sam Neill povestește că nu avea ce face, fiind obișnuit mereu să lucreze la ceva. ”Nu mi-am dorit să scriu o carte, dar lucrând la ea mi-am dat seama că îmi dă un motiv de a trăi”.

Sam Neill, în vârstă de 75 de ani, este cunoscut în special pentru interpretarea unui personaj îndrăgit în pelicula Jurassic Park. Acum, actorul  se pregătește pentru un nou rol într-o adaptare pentru televiziune a romanului ”Apples never fall”, autoare Liane Moriarty.