Nu scăpăm de Covid-19 nici anul acesta. OMS: Nu vom ajunge la imunitate colectivă în 2021

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că imunitatea colectivă împotriva coronavirusului nu va fi atinsă în 2021, chiar dacă vaccinurile au început să ajungă în numeroase țări.

„Nu vom ajunge la imunitatea colectivă în 2021”, a spus responsabilul ştiinţific al OMS Soumya Swaminathan în timpul unei informări de presă la Geneva.

Ea a repetat faptul că măsurile de protecție trebuie respectate cu strictețe, precum distanțarea fizică, spălarea pe mâini și portul măștii de protecție, pentru a ține sub control pandemia.

Conform The Guardian, Swaminathan a apreciat „progresele incredibile” făcute de oamenii de ştiinţă care au reuşit să dezvolte nu unul, ci mai multe vaccinuri sigure şi eficace împotriva noului virus în mai puţin de un an. Şi a subliniat că lupta cu pandemia „durează”.

„Durează producţia de doze, şi nu vorbim doar de milioane, ci de miliarde”, a punctat ea, făcând apel la populaţia lumii să „aibă răbdare”, conform News.ro.

Swaminathan a dat asigurări că vaccinurile vor ajunge în toate ţările.

Între timp, nu trebuie să uităm de măsurile de protecţie, care funcţionează”, a spus responsabilul ştiinţific.

Potrivit acesteia, este necesar ca toate sistemele publice de sănătate să prevină răspândirea virusului „în tot acest an cel puţin”.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole