Nu vă mai salutați cu pumnii! Ce spun specialiștii

Medicul Adrian Streinu Cercel, candidat PSD pentru locul al doilea în Senat, a declarat că salutul cu pumnul între oameni este contraindicat, fiindcă microbii se pot transmite mai ușor.

„Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie.

Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume – avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la evenimentul de lansare a campaniei a PSD Bucureşti, de la Parlament.

Adrian Streinu Cercel a explicat și motul pentru care nu recomandă salutul cu pumnul.

„De ce? Pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”, a completat Cercel.

Streinu-Cercel a mai spus că oamenii se pot saluta înclinând din cap sau cu mâna dusă la piept, pentru că rezultatul este acelaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Barna Tanczos si Laszlo Barabas

Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu...

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou...