Nu vezi în fiecare zi aşa ceva: Fotografii originale marca NASA

O serie de fotografii originale realizate de NASA din misiunile Apollo au fost vândute pentru un total de 1,16 milioane de coroane daneze (171.831 dolari americani) la o licitaţie organizată la Copenhaga și evocată de Reuters.

Cele 74 de fotografii din cadrul misiunilor Apollo 8-17, deţinute de o persoană particulară, au inclus faimosul moment în care Buzz Aldrin a păşit pe Lună în timpul primei aselenizări cu echipaj uman, din iulie 1969, care a fost adjudecată pentru 52.000 de coroane (7.700 de dolari americani). Fotografia cu Buzz Aldrin în costum complet de astronaut şi Neil Armstrong, care a făcut fotografia şi poate fi văzut reflectat în viziera lui Aldrin, a fost prezentată pe coperta revistelor National Geographic şi Life în 1969.

Întâia fotografie color cu primul răsărit de Pământ văzut vreodată de o fiinţă umană, realizată în timpul misiunii Apollo 8, în 1968, a fost adjudecată pentru cea mai mare sumă, de 88.400 de coroane.

Nu s-a dezvăluit identitatea vânzătorului sau pe cea a cumpărătorilor

Fotografiile originale de epocă NASA au fost emise în număr limitat pentru studii ştiinţifice şi publicare în reviste internaţionale. „Ceea ce face această colecţie unică este dimensiunea ei şi faptul că nu vezi în fiecare zi aşa ceva pe piaţa globală de artă„, a declarat Kasper Nielsen, director de vânzări şi evaluare la casa Bruun Rasmussen, într-un interviu acordat Reuters înainte de licitaţie.

Casa de licitaţii a indicat că vânzătorul este o persoană străină care are relaţii cu Danemarca, însă nu a dezvăluit identitatea acestuia sau pe cea a cumpărătorilor. Fotografiile, vândute separat la licitaţie, au fost evaluate între 1,3 milioane şi 1,82 milioane de coroane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...