“Nu virusologii şi medicii vor DICTA regulile în ţara noastră”

Publicat: 16 aug. 2020, 20:11, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
“Nu virusologii şi medicii vor DICTA regulile în ţara noastră”

“Corona circ”, “corpul meu”, “alegerea mea”. Astfel se putea citi pe pancarte, la Bruxelles. Acolo unde mai mult de 200 de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva restricţiilor anti-COVID, unii acuzând autorităţile şi experţii că se află în solda industriei farmaceutice, potrivit AFP.

Furia manifestanţilor a fost îndreptată şi împotriva obligaţiei de a purta mască, a vaccinurilor, a miliardarului american Bill Gates sau a tehnologiei 5G. “Nu virusologii şi medicii vor dicta regulile în ţara noastră’, a spus pentru AFP un manifestant care s-a prezentat doar cu prenumele, Michel. El s-a declarat sătul “să fim luaţi drept copii”.

Au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst

Purtarea măştii a devenit obligatorie din 12 august în toată regiunea Bruxelles (cu 1,2 milioane de locuitori), pe fondul resurgenţei epidemiei în Belgia, unde a făcut până acum aproape 10.000 de victime. Apelul la protest a fost lansat în urmă cu câteva zile pe reţelele sociale de un grup de cetăţeni, sub cuvântul de ordine “Viruswaanzin” (“nebunie virală”, în neerlandeză), varianta locală a unei mişcări apărute în Olanda.

Manifestanţii au cerut demisia virusologului flamand Marc Van Ranst, unul din membrii cei mai vizibili ai echipei de experţi consultată de guvern în legătură cu pandemia. Și care se află de asemenea în colimatorul extremiştilor de dreapta flamanzi pentru luările sale de poziţie marcant de stânga pe diverse subiecte din societate.