Virgil Popescu: Nu vom avea probleme la aprovizionarea cu energie şi gaze în cazul unui conflict cu Ucraina

În cazul unui conflict cu Ucraina, în țara noastră nu vor fi probleme la aprovizionarea cu energie și gaze naturale, asigură ministrul energiei, Virgil Popescu. România își poate asigura întregul consum din surse interne, odată cu venirea primăverii.

Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad. În plus, iarna a cam trecut şi ne putem asigura din resurse proprii necesarul de consum al ţării”, a declarat ministrul, în cadrul conferinţei ZF Power Summit.

Ne uităm la LNG (gaz natural lichefiat – n.red.), la SUA, la Azerbaidjan. Analizăm alte surse decât prin intermediari ai Gazprom”, a spus Popescu. Potrivit acestuia, în coaliţia de guvernare s-a ajuns la un acord pentru modificarea Legii offshore în această sesiune parlamentară.

El a adăugat că va face publice aceste măsuri după ce acestea vor fi validate în coaliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...