„Nu vor mai exista relaţii între Ucraina şi Siria”, zice Zelenski

Volodimir Zelenski, după ce Siria a spus că recunoaște independenţa republicilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, susţinute de Moscova din 2014, a anunţat miercuri seară că încetează orice relaţii diplomatice cu regimul de la Damasc.

Iată ce relatează AFP, cu referire la ce zice Zelenski în clipul postat pe Telegram: „Nu vor mai exista relații între Ucraina și Siria. Presiunea pentru sancţiuni împotriva Damascului, aliatul Rusiei, va fi şi mai mare. Este un fapt nesemnificativ”.

Președintele ucrainean a mai subliniat că a semnat cu Bruxellesul un acord pentru un regim de „transport fără viză” pentru mărfurile care vin din Ucraina în Uniunea Europeană.

Cât despre Siria, aceasta este nu doar aliata Rusiei, ci prima ţară străină care recunoaște independenţa republicilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk. Desigur, după Rusia. Nu este prima dată când Damascul îşi exprimă susţinerea pentru teritorii recunoscute de Rusia ca independente, în 2018, recunoscând independenţa regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud în Georgia.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole