Studiu: Numai jumătate din angajaţii români se simt susţinuţi de angajatorul lor în timpul pandemiei

Numai jumătate (54%) dintre angajații din România simt că sunt susținuți de angajatul lor, mental și emoțional, în timpul pandemiei de coronavirus, comparativ cu media globală de 71%, conform unui studiu.

“Izbucnirea pandemiei de Covid-19 în acest an a afectat enorm forţa de muncă globală, miliarde de oameni confruntându-se cu restricţii şi companii din întreaga lume fiind forţate să opereze în moduri noi şi provocatoare. Lucrul de acasă este noua normalitate, iar securitatea locului de muncă a devenit mai importantă ca niciodată, având în vedere că, în continuare, multe organizaţii sunt nevoite să îşi reducă personalul.

 Între timp, talentele trebuie să înveţe să se perfecţioneze rapid, pentru a rămâne relevante în noua economie digitală”, potrivit studiului Randstad Workmonitor, care acoperă 34 de pieţe şi a identificat principalele tendinţe de pe piaţa muncii, manifestate în a doua parte a acestui an.

Doar jumătate dintre români se simt susținuți de angajatori

Peste jumătate dintre angajaţii din România (54%) simt că sunt susţinuţi de angajatorul lor, mental şi emoţional, în timpul pandemiei, faţă de media globală, de 71%, conform studiului. O diferenţă de peste 15% se remarcă între angajaţii români şi cei din alte ţări din Europa de Est în ceea ce priveşte numărul celor care spun că au echipamentul şi tehnologia pentru a face faţă digitalizării la serviciu (54% faţă de 70% în Europa de Est şi 79% media globală).

Procentajul celor mulţumiţi de locul lor de muncă este considerabil mai scăzut în România (43,5%), comparativ cu alte ţări din această parte a Europei (75%).

Potrivit sursei citate, Indexul de mobilitate (probabilitatea ca o persoană să se angajeze în altă companie, în următoarele şase luni) se menţine relativ constant, în ultimii ani, cu o uşoară scădere în 2020. Aproximativ 22% dintre români spun că au căutat în 2020 noi oportunităţi profesionale, faţă de media declarată de forţa de muncă din Europa de Est, de 29%. Totodată, 20.3% dintre aceştia au schimbat efectiv serviciul, comparativ cu 23% din restul ţărilor din regiune.

“Dinamica modului în care ne desfăşurăm activitatea se schimbă de la o zi la alta. Cu siguranţă 2021 va veni cu noutăţi în ce priveşte felul în care angajaţii se raportează la locul lor de muncă”, se spune în studiu.

Într-un singur an, puterea a trecut de la angajaţi la angajatori, care se află acum în situaţia de a alege dintr-o ofertă mai mare de forţă de muncă. Cu toate acestea, aproape 50% din angajaţi consideră că, în perioada post-Covid, companiile vor avea dificultăţi să găsească talentele potrivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...