Număr de infectări cu Covid-19 în Coreea de Sud şi Thailanda

Coreea de Sud şi Thailanda au raportat, miercuri, o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu Covid-19.

Cele două țări au înregistrat cifre record ale îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 înregistrate pentru 24 de ore, informează The Guardian.

Record doborât de Coreea de Sud

Conform news.ro,  Coreea de Sud, una dintre puţinele ţări care a gestionat cu succes anul trecut răspândirea Covid-19, a raportat miercuri 1.896 de cazuri, cel mai mare număr înregistrat până acum în doar 24 de ore.

Autorităţile se străduiesc să încetinească al patrulea val de contaminări cu Covid-19, generat în mare măsură de varianta Delta a coronavirusului.

Recordul anterior a fost înregistrat pe 22 iulie, iar infecţiile se răspândesc rapid dincolo de capitala Seul şi regiunile din jur, unde sunt impuse unele dintre cele mai severe măsuri privind distanţarea socială.

Peste 33% din totalul cazurilor înregistrate pentru ultimele 24 de ore au fost descoperite în afara capitalei. Acesta este cel mai mare număr de contaminări înregistrat în afara zonei metropolitane Seul. Este prima dată când numărul depăşeşte 600 de când primul val de Covid-19 a avut drept focar, anul trecut, o biserică din sud-estul oraşului Daegu.

Marţi au fost impuse noi restricţii, în vigoare timp de două săptămâni. În zona Seul, aflată în nivelul 4, sunt interzise adunările mai mari de două persoane după ora 18:00.

Coreea de Sud a înregistrat, de la începutul pandemiei, aproximativ 195.000 de cazuri şi mai mult de 2.000 de decese asociate.

Explozie a numărului de cazuri în Thailanda

Şi Thailanda a raportat miercuri cifre record de contaminare, cu 16.533 de cazuri, aducând totalul la 543.361. Bilanţul deceselor asociate este de peste 4.300.

La nivel mondial au fost înregistrate peste 195 de milioane de contaminări şi mai mult de 4,1 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...