Numărate de Grindeanu: „18.000 de pile în administrația statului de când PNL a preluat puterea”

Marea pasiune a fostului premier Sorin Grindeanu, matematica, nu-l lasă liniștit nici în opoziție. Conform propriilor socoteli, de la preluarea guvernării de către liberali și până în prezent s-ar fi angajat 18.000 de „pile” în administrație. Metodologia de calcul rămâne secretă.

Într-o postare, Sorin Grindeanu susține că guvernarea ultimului an și jumătate distruge forța de muncă din mediul privat, lăsând oamenii fără serviciu.

Iată esența reformei de dreapta: condamnăm economia privată și categoriile sociale vulnerabile ca să spargem banii țării pe pilele puterii! Iar în timp ce în mediul privat se acționează brutal, la stat se fac angajări pe bandă rulantă. De la începutul anului, Guvernul a angajat 3830 de persoane, numărul bugetarilor sărind de 1.25 milioane. Aproape 18.000 de pile au fost aduse în administrația statului de când PNL a preluat puterea, din 1 noiembrie 2019”, susține Grindeanu, fără a explica și care ar fi sursa cifrelor vehiculate ori modul de calcul.

În opinia social – democratului, lipsa măsurilor de stimulare economică a condus la pierderea a peste 100.000 de locuri de muncă în 12 luni, rata șomajului ajungând la 5,6%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2016 încoace.

Rata şomajului înregistrează cel mai ridicat nivel în rândul tinerilor între 15 și 24 ani – 17,3%. „Aici politicile de ocupare lipsesc cu desăvârșire iar impactul puternic și inegal al crizei economice și sociale asupra tinerilor este evident. Tinerii sunt categoria socială cea mai lovită de momentele de recesiune”, susține Grindeanu.

În opinia sa, apare fenomenul numit „efectul lucrătorului descurajat”: stare financiară alterată, șomaj ridicat, depresie și anxietate. În România, 1 din 5 tineri este șomer! Suntem din nou pe contrasens, peste media UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole