Numărul cazurilor de Covid-19 ar putea scădea într-o săptămână/ Care este condiția

Publicat: 03 aug. 2020, 20:52, de Mihaela Ionescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Numărul cazurilor de Covid-19 ar putea scădea într-o săptămână/ Care este condiția

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, consideră că scăderea numărului de infectări zilnice cu virusul SARS-CoV-2 s-ar putea produce peste o săptămână şi jumătate, cu condiţia ca românii să respecte regulile impuse de autorităţi, inclusiv masca în spații deschise.

Luni, într-o conferință de presă la Galați, ministrul Sănătății a spus că numărul de cazuri de Covid-19 ar putea să scadă peste cel mult o săptămână și jumătate, transmite Mediafax.

„Ţine foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecţie nou-instituite, inclusiv purtarea măştii de protecţie în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână şi jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri”, a declarat, la Galaţi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

În caz contrar, spitalele vor fi foarte aglomerate, avertizează ministrul Tătaru.

„Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unităţile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat în judeţul Galaţi pentru a inaugura două dispensare comunale. La ceremonii Nelu Tătaru a fost însoţit de mai mulţi lideri liberali locali.