Numărul mare de cazuri ar putea „impune” declararea epidemiei de gripă în țara noastră, anunță ministrul Sănătății

Este foarte posibil ca Guvernul să declare epidemie de gripă în România, având în vedere numărul mare de cazuri confirmate în ultima perioadă, a anunțat ministrul Sănătății.

Decizia ar putea fi luată după primirea și prelucrarea ultimelor date, respectiv joi, săptămâna aceasta.

”Sunt cifrele care sunt relevante și care impun, conform reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene, de la Centrul European de Control al Bolilor, să considerăm că suntem într-o perioadă epidemică, o creștere cu câte 20% timp de 3 săptămâni consecutiv și o proporție de minim 10% din probele testate care sunt confirmate pentru gripă înseamnă că este epidemie”, a transmis ministrul Rafila.

Dacă se va declara epidemie de gripă, se vor impune unele măsuri.

”Sunt măsuri generale adresate pe de o parte populație, pe de altă parte, spitalelor, care trebuie să adapteze programul de vizită. Aceasta mai ales în cazul secțiilor unde există pacienți cu risc crescut dacă se îmbolnăvesc de gripă, personalul medical trebuie să utilizeze în interior echipamentul de protecție, inclusiv masca.

Practic, sunt reactualizate toate regulile de igienă și regulile de prevenire a infecțiilor, astfel încât riscul de transmitere să fie cât mai mic. Anul acesta, sezonul gripal este decalat cu circa 3-4 săptămâni față de un sezon gripal obișnuit”, a subliniat ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul a recomandat populației ”evitarea aglomerației, folosirea măștii, mai ales de către persoanele aflate la risc atunci când intră în zone aglomerate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...