Numărul mare de prizonieri ruși ridică probleme armatei ucrainene

În timpul contraofensivei din regiunea Harkov, armata ucraineană a capturat atât de mulți militari ai armatei ruse, încât acum nu au unde să meargă, a declarat consilierul prezidențial Alexei Arestovich.

„Nu avem unde să ținem prizonierii, atât de mulți dintre ei au fost capturați încât trupele nu fac față. Toate acestea ca urmare a ofensivei asupra Balakliya (oraș în estul Ucrainei, în regiunea Harkiv, n.r.) și mai departe, pe Kupyansk”, a spus Arestovich, citat de ahenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

Potrivit acestuia, acum în rândurile trupelor ruse din această regiune există un adevărat haos: comandanții au abandonat unele unități, iar militarii au fugit pe plantațiile forestiere din jur.

Arestovici a adăugat că militarii forțelor armate ale Ucrainei au reușit în timpul contraofensivei să captureze mii de obuze și câteva zeci de unități de echipament militar ale rușilor.

„Există un colaps complet și o catastrofă, o prăbușire, ca un tsunami sunt puse la pământ  trupele ruse”, a rezumat consilierul biroului președintelui.

Reamintim, astăzi, 9 septembrie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat pentru prima dată oficial desfășurarea unei contraofensive în regiunea Harkov.

În tradiționalul său discurs de seară adresat ucrainenilor, președintele Volodimir Zelenski a declarat că forțele armate ale Ucrainei au eliberat deja peste 30 de așezări din regiunea Harkov.

De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut fotografii cu armata ucraineană la steaua de lângă intrarea în Kupyansk.

Și cu doar câteva ore în urmă, fostul adjunct al consiliului local al Izyum, Nikita Karakay, a spus că armata ucraineană a intrat în Izyum, iar o parte din armata rusă din oraș a ridicat steaguri albe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...