Numărul nopților petrecute în România de turiștii străini, a doua cea mai mare scădere din UE

În ultimul an, turismul a fost printre sectoarele cele mai afectate de pandemia COVID-19, din cauza restricțiilor de călătorie, precum și a altor măsuri de precauție luate ca răspuns. Numărul nopților petrecute la unitățile de cazare turistice din UE a scăzut cu 61% între aprilie 2020 și martie 2021 (1,1 miliarde), comparativ cu cele 12 luni anterioare pandemiei (aprilie 2019 – martie 2020: 2,8 miliarde).

Dintre statele membre UE, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta (-80%) și Spania (-78%), urmate de Grecia (-74%), Portugalia (-70%) și Ungaria (-66 %). La celălalt capăt al scalei, Olanda și Danemarca au raportat ambele scăderi de 36%.

Locuitorii au petrecut cu 45% mai puține nopți, iar străinii 79%

Între aprilie 2020 și martie 2021, comparativ cu cele 12 luni precedente, numărul nopților petrecute de nerezidenții țării (oaspeți internaționali) au scăzut cu 79%, în timp ce nopțile petrecute de rezidenți (oaspeții casnici) au scăzut cu 45%.

În această perioadă, numărul de nopți petrecute de oaspeții internaționali a scăzut în toate statele membre UE cu datele disponibile, cele mai mari scăderi observându-se în Spania (-90%), România (-89%), Ungaria și Finlanda (ambele -88% ) precum și Cehia (-87%).

Dintre țările UE, doar rezidenții din Slovenia (25%) și Malta (20%) au petrecut mai multe nopți de turism în propria țară comparativ cu cele 12 luni anterioare. Cu toate acestea, având în vedere importanța relativ mică a turismului intern în aceste țări, această creștere nu a putut compensa scăderea bruscă a turismului internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...