Numărul nopților petrecute în România de turiștii străini, a doua cea mai mare scădere din UE

În ultimul an, turismul a fost printre sectoarele cele mai afectate de pandemia COVID-19, din cauza restricțiilor de călătorie, precum și a altor măsuri de precauție luate ca răspuns. Numărul nopților petrecute la unitățile de cazare turistice din UE a scăzut cu 61% între aprilie 2020 și martie 2021 (1,1 miliarde), comparativ cu cele 12 luni anterioare pandemiei (aprilie 2019 – martie 2020: 2,8 miliarde).

Dintre statele membre UE, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta (-80%) și Spania (-78%), urmate de Grecia (-74%), Portugalia (-70%) și Ungaria (-66 %). La celălalt capăt al scalei, Olanda și Danemarca au raportat ambele scăderi de 36%.

Locuitorii au petrecut cu 45% mai puține nopți, iar străinii 79%

Între aprilie 2020 și martie 2021, comparativ cu cele 12 luni precedente, numărul nopților petrecute de nerezidenții țării (oaspeți internaționali) au scăzut cu 79%, în timp ce nopțile petrecute de rezidenți (oaspeții casnici) au scăzut cu 45%.

În această perioadă, numărul de nopți petrecute de oaspeții internaționali a scăzut în toate statele membre UE cu datele disponibile, cele mai mari scăderi observându-se în Spania (-90%), România (-89%), Ungaria și Finlanda (ambele -88% ) precum și Cehia (-87%).

Dintre țările UE, doar rezidenții din Slovenia (25%) și Malta (20%) au petrecut mai multe nopți de turism în propria țară comparativ cu cele 12 luni anterioare. Cu toate acestea, având în vedere importanța relativ mică a turismului intern în aceste țări, această creștere nu a putut compensa scăderea bruscă a turismului internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...