Valeriu Gheorghiţă: Numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin săptămâna trecută a scăzut faţă de săptămâna anterioară

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că săptămâna trecută, numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin a scăzut cu 15% faţă de săptămâna anterioară.

În ceea ce priveşte vaccinarea elevilor în şcoli, Gheorghiţă a arătat că sunt vaccinate 6.454 de persoane din rândul elevilor prin intermediul echipelor mobile şi în centrele de vaccinare din unităţile de învăţământ, înregistrându-se o creştere de 26 de procente faţă de săptămâna anterioară.  

De asemenea, în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar a crescut numărul celor care se vaccinează, în centrele din şcoli fiind vaccinate peste 4.450 de persoane săptămâna trecută.  

Conform medicului, peste 1.370.000 de români s-au vaccinat cu a treia doză, adică 44% din numărul persoanelor care au cel puţin şase luni de la schema de vaccinare completă.  

Dintre cei care au primit doza booster, 57% sunt persoane din categoriile vulnerabile, cu vârste de peste 65 de ani şi care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, 13% din angajaţi din sistemul medical şi social.  

Acesta a reamintit că în fiecare week-end, până la sfârşitul anului, în Capitală se desfăşoară un maraton al vaccinării, menţionând că week-endul trecut au fost vaccinate peste 15.500 de persoane în cadrul maratonului de la Bucureşti.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...