Numărul persoanelor vaccinate a ajuns la aproape 110.000

Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 a trecut de 108.000, 5.993 de persoane fiind vaccinate în ultimele 24 de ore, anunţă duminică reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Comitetul precizează că au fost înregistrate 38 de reacţii adverse „comune şi minore” şi 388 de cazuri de reacţii adverse de la începutul vaccinării.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, situaţia din ziua de 10 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea:  

 • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
 • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294.
 • Numărul reacţiilor adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore) este de 38 reacţii comune şi minore, dintre care: – 15 reacţii de tip local; – 23 reacţii generale.
 • Numărul de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020) este de 388 comune şi minore, dintre care 155 reacţii locale cu durere la locul injectării și 233 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie);

„Menţionăm că cinci reacţii  sunt în curs de investigare. Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

1 COMENTARIU

 1. Numărul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 a trecut de 108.000, 5.993 de persoane fiind vaccinate în ultimele 24 de ore. Se poate si mai mult doamnelor si domnilor .
  Gândește la acel muncitor necalificat care trage la banda 12/h cu sudoarea frunții plus mai face si o naveta…care mai pierde inca alte 4/h minim pe acel venit salarial minim garantat. Nu are timp nici sa urineze si nici de pauza de masa . ( 25 min+5 min deplasare de la locul de munca / sala de mese.)
  De ce să fii confortabil este bine pentru sănătatea ta ?
  Un fierbinte gustos ciocolata + a vedea și auzul unui foc de lemne pocnituri + o îmbrățișare de la un iubit – o + mirosul de pâine proaspătă unsa cu untura proaspăta si o cana de ceai. Acest lucru este valabil mai ales în lunile grele de iarnă. Cu alte cuvinte, oamenii pot fi atrași de confort, deoarece indică faptul că avem un loc sigur și cald pentru a ne adăposti de Covid-19. ” Primele cinci gusturi mai confortabile care am votat este ca ciocolata calda (16%), cina friptura (1 5 %), tocană de cartofi cu friptura de iarnă ( 1 4%), ceașcă de ceai (10%) și cafea (8%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...