Numărul real al deceselor din cauza COVID, de trei ori mai mare?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că se pare că numărul deceselor din cauza COVID-19 este de trei ori mai mare decât cifrele oficiale. Cifra totală a deceselor din cauza COVID-19 înregistrată oficial este de 3,4 milioane.

Dar OMS susţine că cifra reală ar putea fi între 6 şi 8 milioane. Motivele pentru care diferă atât de mult cifrele sunt complexe. La începutul pandemiei, multe persoane au decedat fără să fi fost diagnosticate, iar efortul personalului medical de a face faţă numărului mare de pacienţi cu COVID-19 a făcut aproape neimportantă înregistrarea corectă a cauzei morţii.

În plus, au fost persoane care au evitat centrele de sănătate de teama infectării, la care se adaugă cazurile de tulburări mentale provocate de COVID-19, rata sinuciderilor crescând semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...