Numiri la ambasadele importante din Europa

Președintele Klaus Iohannis propune noi ambasadori la cele mai importante ambasade din Europa, dar și din lume, conform unei liste în care se regăsesc mai mulți diplomați care ar urma să fie supuși procedurii de aprobare în perioada următoare, potrivit unor surse diplomatice citate de Știripesurse.ro.

Astfel, în Marea Britanie președintele a propus-o pe Daniela Laura Popescu, fosta consilieră a sa. Până în prezent ambasadorul României la Londra a fost Dan Mihalache, însă acesta ar urma să plece în Cipru.

Potrivit unor surse diplomatice, ambasadorul României la NATO, Stelian Stoian, ar putea să preia ambasada de la Viena, însă acesta ar fi în cărți și pentru Washington, dar încă nu s-a luat o decizie concretă.

Ambasadorul UE, Luminița Teodora Odobescu, ar urma să facă rocada cu ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

La Sofia este propus Gabriel Cătălin Șopandă, care îl va înlocui pe Marius-Gabriel Lazurcă. Șopandă a condus ambasada României în Turcia.

Gabriel Cătălin Șopandă ar urma să fie ambasadorul României în Ungaria. În prezent, ambasador este Domnul Marius-Gabriel LAZURCA.

Ambasada României în Bulgaria ar putea fi condusă de Brândușa-Ioana Predescu, care îl va înlocui pe Ion Gâlea. Predescu a fost ambasadoare în Olanda.

Pentru Rusia este propus Cristian Istrate, fost ambasador la Viena, la organizațiile internaționale și în Norvegia. El îl va înlocui pe Vasile Soare.

La NATO ar fi fost propus Dan Neculaescu, un apropiat al ministrului Aurescu. Acesta îl va înlocui pe ambasadorul Stelian Stoian.

Pentru SUA ar fi în cărți Ana Birchall, însă situația este împrobabilă. Actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii este George Maior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole