O aplicație făcută de un român pentru mame din Ucraina și țările învecinate

Momsi este prima aplicație disponibilă în România, Ucraina și toate țările vecine Ucrainei, ca să fie de folos mamelor refugiate.  Aplicația este gratuită, nu conține reclame și este disponibilă în România, Polonia, Ucraina, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova.

Ionuț Țurlea este creatorul aplicației.

„Războiul din Ucraina și faptul că 80-90% dintre refugiați sunt mame cu copii au fost argumente pentru noi să lansăm aplicația în toate aceste țări care au graniță cu Ucraina, astfel încât mamelor refugiate să le fie mai ușor să se găsească reciproc în țările în care au ajuns și să primească ajutorul de care au nevoie.” spune Ionuț Țurlea.

Cum s-a născut Momsi

Ideea aplicației i-a venit lui Ionuț atunci când soția lui nu mai putea alăpta: „La trei luni de la naștere, soția mea a trebuit să urmeze un tratament și nu a mai putut alăpta pentru o scurtă perioadă. A fost reticentă să-i dea fiicei noastre lapte praf. Din fericire, am întâlnit o vecină, tot mamă, care a fost deschisă să împartă cu noi o parte din laptele ei matern pe care îl avea colectat și depozitat. Atunci am început să mă întreb: ce ar trebui să facă proaspetele mame atunci când au o urgență și nu este nimeni prin preajmă care să dea o mână de ajutor? La cine ar trebui să apeleze? De la cine e mai probabil să primească ajutor, dacă nu tot de la o mamă, din apropiere? Așa a luat naștere Momsi.”

Se zice că e nevoie de un sat să crești un copil. După această experiență, Ionuț Țurlea își dorește ca Momsi să fie locul în care fiecare mamă să își creeze propriul sat, care să o ajute să își crească pruncul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...