O boală normală? Cum va „trata” Spania Covid-ul

Relaxarea măsurilor anti-Covid a intrat în vigoare în Spania începând de luni, 28 martie. Aproape 85% dintre spanioli sunt vaccinați; în plus, peste jumătate dintre ei au facut și doza booster.

Persoanele care se infectează cu virusul SARS-CoV-2 şi dezvoltă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice pot continua să ducă o viaţă normală.

Nici efectuarea unui test, nici izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii. Excepție de la aceste reguli fac persoanele expuse riscului: cele de peste 60 de ani, femeile însărcinate şi personalul sanitar.

Ce e în continuare în vigoare, în Galicia

Singura măsură rămasă pentru stoparea răspândirii coronavirusului în majoritatea regiunilor este purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, dar şi în mijloacele de transport în comun și în avioane.

În Galicia, sunt în continuare în vigoare prezentarea dovezii vaccinării, a testării negative sau a recuperării după COVID-19 la intrarea în spitale şi în cămine de bătrâni, la fel ca şi limitarea numărului de persoane aflate la o masă în restaurante. Dar şi la aceste restricţii urmează să se renunţe pe 9 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...