O conexiune? Schimbarea climei și războiul din Ucraina

The New York Times face o conexiune între schimbarea climei și războiul din Ucraina: „Arzând petrol, gaz și cărbune provocăm o încălzire la ale cărei efecte trebuie să ne adaptăm”.

Cotidianul mai vorbește despre faptul că Rusia vinde aceste resurse pentru a cumpăra arme. „Acesta e un război al combustibililor fosili. E clar că nu mai putem continua să trăim așa; ne va distruge civilizația”, comentează NYT.

Portalul european Politico semnalează și el că „Petrolul are o problemă cu autocrația”. „A substitui pur și simplu un furnizor autocrat de hidrocarburi cu alții – Azerbaidjan, Iran, Arabia Saudită ori Venezuela – ar dăuna obiectivelor climatice, securității energetice și democrației. Politico mai notează că setea Europei pentru hidrocarburi bagă în buzunarul lui Putin peste 900 de milioane de dolari pe zi.

Iar a schimba furnizorul înseamnă doar a finanța alt dictator pentru „a-și consolida puterea, a comite abuzuri contra drepturilor omului și a-și amenința vecinii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...