O femeie a murit după ce a primit un transplant de plămâni infectați cu SARS-CoV2

O femeie din SUA, Michigan, a murit în toamnă, la două luni după ce a primit un transplant de plămâni de la un donator infectat cu coronavirus.

Medicii spun că o femeie din Michigan a contractat Covid-19 și a murit în toamna trecută la două luni după ce a primit un transplant dublu-pulmonar de la un donator care s-a dovedit că a adăpostit virusul. Totuși, donatorul nu prezenta semne de boală, iar testul era negativ, potrivit NBC.

„Nu am fi folosit plămânii dacă am fi avut un test Covid pozitiv”, a spus Kaul, co-autor al unui raport despre caz în Jurnalul American de Transplant.

Oficialii de la Universitatea din Michigan Medical School au sugerat că ar putea fi primul caz dovedit de Covid-19 din SUA în care virusul a fost transmis printr-un transplant de organe. 

Femeia a început să se simtă rău la trei zile după operație, tensiunea ei a scăzut și respirația a fost una grea. Părea pentru început o infecție pulmonară.

Pe măsură ce starea ei s-a înrăutățit, pacienta a dezvoltat șoc septic și probleme ale funcției cardiace. Medicii au decis să o testeze împotriva SARS-CoV-2, iar probele prelevate din plămâni au ieșit pozitive. Starea femeii nu s-a îmbunătățit, în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. Ea a murit în cele din urmă, la 61 de zile după transplant.

Moartea femeii a condus la testarea mai amănunțită în cazul transplanturilor pulmonare, cu probe prelevate din adâncul plămânilor donatorilor, pe lângă cele obișnuite prelevate din nas și gât.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole