O femeie de 101 ani este prima persoană vaccinată în Germania

O femeie de 101 ani dintr-un azil de bătrâni a devenit prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului tip de coronavirus.

Edith Kwoizalla are 101 ani și locuiește în căminul pentru bătrâni Krueger din oraşul Halberstadt, a fost vaccinată sâmbătă, cu o zi înainte de lansarea oficială a campaniei de vaccinare din Germania.

Persoanele care au asistat la vaccinarea femeii, au povestit că aceasta a primit vaccinul cu calm şi chiar zâmbind din spatele măştii de protecţie pe care o purta.

După Edith, alți 39 de rezidenți ai căminului și 10 membrii ai personalului au fost vaccinați, sâmbătă.

Campania de vaccinare va începe duminică în Germania, când această ţară se va ralia mai multor alte state membre ale UE care vor începe administrarea de doze de vaccin.

Primii care vor primi vaccinul în Germania sunt persoanele cu vârste peste 80 de ani, precum şi angajaţii din sistemul medical şi de îngrijiri vor fi imunizate primele, fiind considerate mai expuse.

Comisia Europeană a dat luni aprobarea pentru utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat în comun de compania americană Pfizer şi de partenerul său german BioNTech, acesta fiind ultimul pas pentru a permite Europei să înceapă vaccinările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dacian Cioloş este cetăţean francez?EXCLUSIV

Aflat dintotdeauna într-un con de umbră, fostul minuscul funcţionăraş agronom ajuns cu sprijinul nemijlocit al “ciumei roşii” comisar european, ba chiar şi premier al...

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...