O femeie de 95 de ani a fost externată de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, după ce s-a vindecat de COVID-19

Publicat: 06 ian. 2021, 19:45, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
O femeie de 95 de ani a fost externată de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, după ce s-a vindecat de COVID-19

 O femeie în vârstă de 95 de ani, internată în urmă cu 10 zile la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara cu Covid-19, a fost externată, miercuri, după ce s-a vindecat. Bunicuța este cel mai în vârstă pacient tratat la această unitate sanitară.

”Au fost momente emoţionante, astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Timişoara. O pacientă, în vârstă de 95 de ani, internată în urmă cu 10 zile, cu diagnosticul de infecţie cu SARS CoV 2, a fost externată”, au transmis medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, pe pagina de Facebook.

Bătrâna a avut probleme respiratorii la internare, din cauza noului coronavirus.

”Este cel mai în vârstă pacient tratat în unitatea sanitară din Timişoara în această perioadă de pandemie. Bunicuţa, aşa cum era alintată de cadrele medicale, a avut mai multe probleme respiratorii la internare, din cauza infecţiei cu noul coronavirus, dar medicii şi asistentele Secţiei de Boli Infecţioase II, sub supravegherea cărora s-a aflat pacienta, au reuşit să o vindece. La plecare i-au făcut o surpriză. Au aşteptat-o la ieşirea din unitatea sanitară şi au aplaudat-o. Bunicuţa a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportată acasă”, se arată în acelaşi mesaj.

La plecare, bunicuţa a fost însoţită de medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase, care i-a urat multă sănătate.