O femeie infectată cu noul coronavirus după ce a fost vaccinată cu schema completă a murit la Spitalul Judeţean Buzău

O femeie de 51 de ani din Bucureşti, vaccinată anti-COVID cu schema completă, a murit în Spitalul Judeţean Buzău, unde fusese transferată pe un loc la Terapie Intensivă.

Surse medicale au declarat, vineri, că femeia de 51 de ani din Bucureşti avea hipertensiune arterial şi obezitate şi fusese infectată cu SARS CO2. Iniţial, fusese internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă, scrie News.ro.

Când a ajuns la spitalul din Buzău, bucureşteanca era deja în stare gravă, iar medicii nu au mai putut să o salveze. Femeia era vaccinată anti-COVID complet. La Spitalul Judeţean Buzău, vineri, nu mai este niciun loc la Terapie Intensivă, toate cele 8 paturi destinate pacienţilor COVID în stare critică fiind ocupate. Doar la Râmnicu Sărat, din cele 5 paturi la ATI mai sunt 3 libere. 

Medicii infecţionioşti din Buzău  spun că vârsta celor care ajung la spital acum, din cauza coronavirusului, este mai scăzută decât la valurile anterioare ale pandemiei. 

De altfel, cel mai tânăr pacient din Buzău care a ajuns la ATI are doar 31 de ani, fără afecţiuni medicale anterioare, şi care a suferit în urma infecţiei cu coronavirus o afectare pulmonară de 80-85 la sută. În urma tratamentului administrat pe o durată de peste 3 săptămâni, bărbatul şi-a revenit,  fiind mutat pe secţie, însă în continuare starea sa de sănătate este precară, fiind foarte sensibil la efort. 

Femeia de 51 de ani din Bucureşti avea hipertensiune arterial şi obezitate şi fusese infectată cu SARS CO2. Iniţial, fusese internată la un spital din Capitală, însă a fost transferată la Buzău, pe un loc la Terapie Intensivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

EXCLUSIV Mircea Geoană suferă de o boală incurabilă

De ceva timp, actualul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, apare în public cu un nou look. Realitatea acestei schimbări este cu totul alta,...