O furtună solară lovește Pământul cu viteza de 2,1 milioane de km pe oră. Vor fi probleme tehnice

Publicat: 18 iun. 2021, 00:03, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
O furtună solară lovește Pământul cu viteza de 2,1 milioane de km pe oră. Vor fi probleme tehnice

O furtună solară lovește Pământul cu o viteză uimitoare de 600 de kilometri pe secundă, astfel că astronomii avertizează că ar putea provoca probleme tehnice pe tot globul.

Potrivit publicației britanice Express, o pată solară a eliberat o puternică erupție solară în sistemul solar. Din păcate pentru Terra, această furtună lovește în prezent Pământul, iar experții spun că viteza propagării este de 600 de kilometri pe secundă sau mai mult de 2,1 milioane de km pe oră.

Viteza propagării este de 600 de kilometri pe secundă

Din păcate pentru Terra, această furtună lovește în prezent Pământul, iar experții spun că viteza propagării este de 600 de kilometri pe secundă sau mai mult de 2,1 milioane de km pe oră.

Acest lucru ar putea duce la apariția unei furtuni geomagnetice de clasa G1 pe Pământ, au mai spus cercetătorii. Efectele acestei furtuni pot duce la „slăbirea rețelei electrice” și pot avea ”un impact minor asupra operațiunilor efectuate prin satelit”. Dr. Tony Phillips, astronom la Space Weather, a scris pe blog în 16 iunie: ”Observatorii ar trebui să fie atenți la aurore, în special în emisfera sudică, unde întunericul toamnei favorizează vizibilitatea”.

Studiile au arătat că Soarele eliberează o erupție solară extremă la fiecare 25 de ani, în medie, ultima care a lovit Pământul fiind în 1989. Atunci, furtuna a provocat întreruperi de curent în Quebec, Canada.