O gălățeancă a fost prinsă în flagrant de DGA în timp ce mituia doi polițiști cu „cocoșei” de aur

Publicat: 02 nov. 2022, 18:01, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
O gălățeancă a fost prinsă în flagrant de DGA în timp ce mituia doi polițiști cu „cocoșei” de aur
Cocosei de aur

Mama unui tânăr suspectat de comiterea unui viol a încercat să își salveze fiul prin mituirea celor doi polițiști care anchetau cazul cu două monede de aur, cunoscute și sub numele de „cocoșei”.

Cei doi polițiști au sesizat tentativa de mituire la Direcția Generală Anticorupție din Galați, care a organizat flagrantul.

Poliţiştii din cadrul IPJ Galaţi au sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că o persoană a promis oferirea unei sume de bani neprecizată pentru ca aceştia să efectueze cercetările penale într-un mod favorabil pentru fiului său, într-un dosar penal pe care cei doi poliţişti îl au în instrumentare.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce le oferea unui ofiţer şi unui agent de poliţie câte o monedă dintr-un material preţios, pentru ca aceştia din urmă să efectueze într-un mod favorabil cercetările în cadrul unui dosar penal în care fiul persoanei în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol”, se spune în comunicatul DGA Galați.

A fost emisă  o ordonanţa de reţinere a femeii pentru 24 de ore şi ulterior aceasta a fost prezentată la instanța pentru drepturi și libertăți de la Judecătoria Galați, care a dispus măsura plasării suspectei sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.