O gălățeancă beată a trecut cu mașina prin „Orășelul lui Moș Crăciun”, a tamponat nouă mașini și s-a oprit la Piață

Publicat: 28 dec. 2022, 12:24, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
O gălățeancă beată a trecut cu mașina prin „Orășelul lui Moș Crăciun”, a tamponat nouă mașini și s-a oprit la Piață
Accident centru Galati

O gălățeancă în vârstă de 44 de ani, aflată într-o avansată stare de ebrietate după petrecerea de Crăciun, a străbătut la volanul mașinii sale zona ultracentrală a Galațiului, care în această perioadă este închisă traficului pentru că pe carosabil a fost organizat „Orășelul lui Moș Crăciun”.

„În jurul orei 05.00, Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată prin Apel Unic de Urgenţă 112, cu privire la faptul că pe strada Vadul Sacalelor, din municipiul Galaţi, a avut loc un eveniment rutier.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi au stabilit faptul că o femeie cu vârsta de 44 de ani, domiciliată în municipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Navelor, când a ajuns la intersecţia cu strada Domnească, a pătruns pe sectorul de drum închis circulaţiei publice, în zona <<Orăşelului lui Moş Crăciun>>”,  se spune în comunicatul IPJ Galați.

Șoferița nu s-a oprit în „Orășelul lui Moș Crăciun”. În continuare a intrat cu mașina pe trotuar, a străbătut platoul pe care se află ansamblul sculptural <<Fata pe valuri>>, realizat în anii 60 de sculptorul Constantin Baraschi și a reușit să treacă prin gangul Blocului „Romarta Veche”, a cărui lățime este de numai trei metri.

Gangul are niște scări de travertin care coboară în spatele blocului. Femeia de 44 de ani a reușit să treacă și această „probă” și odată ajunsă cu mașina în stradă a virat la stânga, îndreptându-se spre hala de la „Piața Veche”, piața din cartier, unde a tamponat mai multe mașini parcate. Acolo, cursa sa matinală s-a oprit.

Dosar penal pentru vătămare corporală

Agenții de la Brigada Poliției Rutiere Galați au constatat că femeia de 44 de ani avea o alcoolemie 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma acestui incident au fost avariate nouă mașini.

„La testarea alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătoarea auto a fost testată şi cu aparatul Drug test, rezultatul fiind negativ.

În urma evenimentului rutier, au rezultat mai multe pagube materiale, au fost avariate un număr de 9 autovehicule şi vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto”, au precizat reprezentanții Brigăzii Poliției Rutiere.

Șoferița s-a ales cu un dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Dacă această cursă infernală prin centrul orașului nu s-ar fi întâmplat la 5.00 dimineața, ci la orele prânzului sau după-amiaza, ar fi putut fi rănite zeci de persoane.

Sursa foto: Facebook/Grupul Șoferilor din Galați