O localitate din Campania vrea să angajeze director-bibliotecar fără salariu; primarul zice că e voluntariat cultural!

În timp ce, peste tot, pe planetă, lumea constată și se plânge că, tot mai mult, tot mai pregnant, se simte criza, cu toate ale ei, în Italia, în Campania, mai precis, există o localitate care caută director-bibliotecar pentru instituția culturală din oraș pe care – și se afirmă cu mândrie în anunțul dat de primărie – precizează că nu-l plătește cu niciun ban!

Primarul din Telese Terme, căci așa se numește localitatea, Giuseppe Caporaso afirmă: „Este voluntariat cultural conceput pentru o persoană matură, care nu are nevoi economice. Și este o virtute făcută din necesitate”.

Primarul nu înțelege de ce se enervează lumea care citește anunțul dat de primărie: „Am prezentat, pe 15 iunie, un proiect bazat pe resurse PNRR care vizează crearea unei biblioteci comunitare, cu restructurarea și extinderea structurii actuale și intervenții specifice intangibile, care vizează subiecte fragile. Un proiect important, cu care sperăm să putem atinge dublul obiectiv de răspândire a culturii și crearea de locuri de muncă. Cu toate acestea, nu a fost posibilă ignorarea implementării unei intervenții provizorii care vizează cel puțin redarea demnității structurii actuale aflate într-o stare de decădere în întreaga noastră comunități. Pe de altă parte, chiar Regiunea Campania, pentru a finanța o bibliotecă aici, consideră necesar, cel puțin, ca aceasta să fie dotată cu regulament și director. Am plecat de la aceste premise. Și din considerentele că nu există resurse economice municipale. Prin urmare, a trebuit să facem „virtute de necesitate” și să publicăm un anunț cu specificarea: fără salariu. Nu a fost niciodată intenția noastră să creăm un loc de muncă, ci, mult mai simplu, să cerem ajutor de la cei maturi și fără nevoi economice imediate, care, având competențele cerute, ar putea să-și dedice ceva timp liber în acest tip de „voluntariat cultural”. Avizul, de fapt, nu presupune respectarea programului de lucru sau a altor obligații aferente și, prin urmare, este destul de clar că nu se adresează unui tânăr absolvent aflat în căutarea unui prim loc de muncă”.

În Telese Terme, municipalitatea cere absolventului pe care îl angajează să cunoască legislația privind moștenirea culturală și, desigur, tot ce ține de o bibliotecă a unei comunități. De asemenea, să aibă studii superioare și cel puțin trei ani experiență, dar și o serie de cunoștințe și abilități în biblioteconomie și administrație publică. Autoritățile locale își rezervă dreptul să facă o selecție dintre solicitanți, după ce-i bagă pe toți care au dosare complete, la interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...